spelontwikkeling

Voor mij als activiteitenbegeleider is het heel makkelijk om snel verschillende spelletjes of activiteiten te bedenken die deze groep ouderen stimuleert en activeert. Maar dat geldt niet voor iedereen daarom wil ik een aanbod van spellen creëren die makkelijk inzetbaar zijn voor elk stadium van dementie. Wij maken zelf spellen of wij werken samen met andere ontwikkelaars als de BeleefTV, Tovertafel en CRDL.

Maar voor onze eigen spelafdeling werk ik samen met de spelontwikkelaars van Zorg met Ballen. Samen bedenken en maken we spelen en activiteiten voor ouderen. Activiteiten die uitnodigen tot direct beweging voor lichaam en geest, makkelijk in te zetten en heel veel plezier!

Zo hebben we “het Bloemballenspel” gemaakt. Als activiteitenbegeleider mistte ik een spel dat je makkelijk op tafel kan zetten en wat direct interactie genereerde. Samen met Zorg met Ballen ben ik aan de slag gegaan, en zo is het Bloemballenspel ontstaan.

Ook ben ik zijdelings betrokken bij de Kompasrollator van Zorg met Ballen, een geweldige activiteit dat ouderen spelenderwijs motiveert naar buiten te gaan!

Mist u een spel of activiteit dan denken we graag met u mee. Zorg met Ballen heeft een eigen productieruimte waar we de spellen zelf en op maat kunnen maken.

Wilt u uw zorgmedewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers of betrokkenen trainen in het aanbieden en begeleiden van activiteiten neem dan ook contact op!