over ons

Ilse Coenen

Mijn naam is Ilse Coenen. Na mijn opleiding als activiteitenbegeleidster heb ik jarenlang met heel veel plezier in verschillende instellingen voor ouderen gewerkt. Na de geboorte van mijn twee dochters heb ik besloten om thuis te gaan werken zodat ik er voor de meiden was maar ook mijzelf kon blijven ontwikkelen. Zo is Feestmaatjes- kinderevenementenbureau ontstaan. Op deze wijze kon ik activiteiten blijven bedenken en organiseren. Ik was natuurlijk de leukste moeder met al die pakketten vol met mooie verkleedkleren en al die gekke spelletjes die iedere keer uitgeprobeerd moesten worden. Maar kleine meisjes worden groot…en ik wilde ook verder. Feestmaatjes blijft nog zeker bestaan met originele kinderevenementen voor feesten – en bedrijven; maar mijn hart ligt bij het aanbieden en begeleiden van activiteiten voor ouderen met psychogeriatrische problematiek.

Het meest belangrijk vind ik dat oudere mensen op een respectvolle en plezierige wijze hun laatste jaren mogen doorbrengen. Ik kan genieten ( en leren!) van hun verhalen en van alle levenswijsheid. Daarnaast is het van belang dat men voor hun eigenwaarde zolang mogelijk zelfstandig functioneert. Als activiteitenbegeleider kan ik mensen net dat stukje extra zorg bieden waardoor men zich prettig en gerespecteerd voelt.

Ontstaan van het Spellokaal:
Het Spellokaal is ontstaan doordat ik veel extra mogelijkheden zie op het gebied van activiteiten naast de reguliere zorg. In de eerste instantie wil ik met deze website mensen met en zonder geheugen problematiek en hun mantelzorgers op een laagdrempelige wijze de mogelijkheden voor activiteiten aanbieden. Ook dient deze website als inspiratiebron en platform voor activiteitenbegeleiders.

Droom:
Deze website is een eerste stap naar het uitwerken van mijn droom; een vaste locatie te starten voor het Spellokaal. Een plek waar iedereen terecht kan voor een spel, workshop of gewoon voor de gezelligheid. Ben je geïnteresseerd om met mij mee te denken op dit gebied, met name mensen die zakelijkheid kunnen combineren met grote affiniteit voor deze doelgroep. Heb je horecaervaring en woon je in de regio Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Zutphen dan is dat helemaal mooi meegenomen!

Neem gerust contact op!