Activiteitenadvies voor thuis

Passiviteit is een van de kenmerken als mensen de diagnose dementie hebben gekregen. Mensen worden onzeker om iets te ondernemen en dat is ook goed voor te stellen. Juist doordat mensen steeds langer thuis blijven wonen, is verveling één van de grootste problemen. Hier helpen wij graag bij. Door een passend activiteiten- en begeleidingsadvies te bieden kunnen mensen met dementie nog een tijd op een prettige wijze thuis blijven wonen.

Hoe gaan wij te werk?
We komen eerst kennismaken en kijken samen waar de behoefte liggen. We bekijken per situatie wat iemand aankan. Misschien kunnen we meteen aan de slag met het activiteitenplan of we komen een andere keer terug als het teveel dreigt te worden. Maatwerk dus! Dit door ons zelf ontwikkelde activiteitenplan werken wij netjes uit . Mocht het thuis wonen niet meer lukken zijn kunt u dit plan aan de zorginstelling geven. Dan zijn zij direct op de hoogte van alle hobby’s en interesses. Zo krijgt iemand met dementie direct de persoonlijke aandacht die hij of zij zo nodig heeft in een wereld die al zo verwarrend is.

Wat zijn de kosten?
Per activiteitenadvies gaan wij uit van twee gesprekken: een kennismakingsgesprek en het bespreken en uitwerken van het activiteitenplan. Hiervoor berekenen wij in totaal € 175,00 incl. BTW en excl. reiskosten. De reiskosten binnen de gemeente Rheden zullen wij niet in rekening brengen.
Mochten er meer gesprekken nodig zijn berekenen we € 45,00 per extra uur .

Neem gerust contact op voor meer informatie.